Poliuretanski premazi

NIKA 1 135

Poliuretanski premazi ali epoksi premazi za beton?

Epoksi premazi za beton so odlična rešitev za zaščito betonskih podlag. Ščitijo jih pred mehanskimi in kemijskimi pritiski. Epoksi premazi za beton so lahko pripravljeni v različnih barvnih odtenkih, imajo pa lahko tudi dekorativno funkcijo. Epoksi premazi so namenjeni notranji uporabi. Včasih pa potrebujemo premaze, ki ščitijo beton tudi na delih, ki so izpostavljeni zunanjim vplivom. V takšnih primerih so veliko bolj primerni poliuretanski premazi ali poliuretanski talki.

Samorazlivni poliuretanski premaz je odlična izbira za zaščito betonskih podlag. Poliuretanski premazi so dvokomponentni premazi, ki se nanašajo v tankem sloju. Imenujemo jih lahko tudi samorazlivni premazi. Uporabljamo jih lahko za betonske površine, ki so izpostavljene zunanjim vplivom. Poliuretanski premazi so odporni na UV žarke in tudi pod vplivi narave še dolgo časa dobro služijo. Takšna tla so izjemno lahka za vzdrževanje in čiščenje. Poliuretanski premaz nanašamo z enim ali dvema nanosoma – odvisno od podlage. Poliuretanski premazi ustvarijo rahlo sijočo površino, ki je lahka za čiščenje. Na voljo so tudi poliuretanski talki za zaščito betona.

Samorazlivni tlaki in epoksi malta

Zaščito za beton pa lahko predstavljajo tudi samorazlivni talki, ki jih v debelini od 2 do 3 mm nanesemo na površino. Običajno se uporabljajo za tla v laboratorijih, zdravstvenih objektih, predelovalnicah hrane in kuhinjah. Tu mora biti ves čas prisotna regulacija onesnaženosti. Samorazlivni talki ne vpijajo vode ali drugih tekočin in so protiprašni. Ravno zaradi teh lastnosti so odlična rešitev za zaščito betona. Odlično pa ščitijo tla pred mehanskimi pritiski. Epoksidna malta je primerna za prostore, kjer prihaja do veliki mehanskih obremenitev. Nanašamo jo v debelini od 1 mm do 4 cm in jo običajno uporabimo pri sanacijah. Epoksi malta je odlična za »šivanje« talnih razpok ali za nivojsko uskladitev tlakov.

Kontakt

ANDREJ ZORČ S.P.
Savska cesta 16,
4264 Bohinjska Bistrica

e-mail: andrej.zorc73@gmail.com
mobi: 051 331 535

Išči po strani