Epoksi tlaki

NIKA 1 135_nas

Epoksi tlaki

Samorazlivni epoksi tlaki se največkrat nameščajo na površine, kjer je velika pretočnost in ostali tlaki niso zadosti odporni na poškodbe in obrabo. Epoksi tlaki so izredno odporni na mehanske poškodbe in se ne uničijo ob stiku z kemikalijami. Ravno zato jih pogosto uporabljajo v skladiščnih halah in v prostorih, kjer uporabljajo nevarne kemikalije. Samorazlivni epoksi tlaki so odporni tudi na toplotne spremembe in prenesejo relativno velike obremenitve. Po njih lahko brez skrbi vozimo viličarja z gumijastimi kolesi. Epoksi tlaki se lahko nanašajo v različnih debelinah na betonsko podlago.

Glede na debelino nanosa poznamo:

  • epoksi zaščitni premazit
  • epoksi samorazlivni tlaki
  • epoksi impregnacija betona za večjo trdnost
  • epoksi estrihi (parne zapore)
  • epoksi maltni tlaki
  • epoksi dekorativni tlaki

Samorazlivni epoksi tlak je odlična rešitev za večino prostorov z betonsko podlago. Epoksi tlak izboljša mehansko odpornost betonske podlage in naredi prostor bolj prijazen za uporabo. Epoksi tlak se nanaša direktno na beton. Možen pa je nanos tudi na druge površine. Ta pa mora biti predhodno dobro pripravljen. Mora biti dovolj suh, na njem ne sme biti umazanije in biti mora relativno raven. Drobne napake v podlagi bo epoksidna smola zalila in tla bodo po končnem nanosu gladka in površinsko zaprta. Če ima betonska podlaga večje napake, je pred polaganjem epoksi tlakov potrebna izravnava terena. Betonska tla lahko po potrebi pred nanosom obdelamo tudi z brušenjem, frezanjem ali peskanjem.

Epoksi tla

Epoksi tla je mogoče namestiti v najrazličnejše prostore. Epoksi tla so enostavna za vzdrževanje in ne vpijajo vode in umazanije. Posebej so cenjena tam, kjer je zahteva po kontroliranem nivoju onesnaženosti (laboratoriji, tiskarne, proizvodnja elektronike, avtomobilska in letalska industrija). Epoksi tla so lepa na pogled in nedvomno poživijo prostor. Epoksi tla lahko izdelamo tudi tako, da tla ne drsijo. Epoksidni tlaki imajo primešano polnilo, ki vpliva na teksturo tal. Epoksi tla so lahko povsem gladka (visoki sijaj) ali pa imajo mat površino.

Epoksi tlaki imajo številne prednosti pred ostalimi tlaki in vam na dolgi rok prihranijo precej denarja. Vabimo vas, da pošljete povpraševanje in se odločite za epoksi tlak.

Kontakt

ANDREJ ZORČ S.P.
Savska cesta 16,
4264 Bohinjska Bistrica

e-mail: andrej.zorc73@gmail.com
mobi: 051 331 535

Išči po strani