Epoksi barve

NIKA 1 133

Epoksi barve se uporabljajo za zaščito betonskih površin v prostorih, kjer ni velikih talnih obremenitev. Epoksi barve so primerne za premaz sten in tal. Če so mehanske obremenitve večje, so bolj primerni epoksi tlaki – samorazlivni tlaki. Epoksi barve so posebej primerne za zaščito industrijskih prostorov z lahko obremenitvijo. Najpogosteje jih uporabljamo v laboratorijih, skladiščih in delavnicah z majhnimi mehanskimi obremenitvami.

Epoksi barva je dvokomponentna in se lahko redči z vodo. Zaradi varovanja okolja se vse bolj uveljavljajo barve na vodni osnovi. Epoksi barva je po pravilni namestitvi in sušenju odporna na vodo in umazanijo. Vzdrževanje epoksi barve je povsem enostavno in hitro.

Epoksi barva je sestavljena iz epoksi smole in poliamidskega trdilca. Odtenek barve določimo z različnimi pigmenti, ki jih dodajamo v epoksidno smolo. S pravimi odmerki lahko namešamo katero koli barvo. Epoksi barva pa ima lahko dodano tudi polnilo, ki določi strukturo barve. Epoksi barva je lahko povsem gladka z visokim sijajem. Površina pa z dodajanjem več polnila postane hrapava in svetlobe ne odbija. S tem dosežemo mat videz površine.

Prednosti epoksi barve

Epoksi barve imajo številne dobre lastnosti in so primerne za veliko različnih površin.

Zadovoljni uporabniki so izpostavili naslednje prednosti epoksi barv:

  • imajo izredno dolgo življenjsko dobo
  • enostavne za vzdrževanje
  • odporne na vodo, umazanijo in kemikalije
  • široka paleta barv
  • nanašanje barv je možno tudi na neravno površino

Epoksi barve so primerne za kuhinje, prostore za predelavo hrane, pralnice, v lahki industriji, skladiščih in garažah z majhno obremenitvijo. Epoksi barve poživijo prostor, so cenovno ugodne in lahke za vzdrževanje. Odločite se za epoksi barvo in spremenite videz prostora.

Kontakt

ANDREJ ZORČ S.P.
Savska cesta 16,
4264 Bohinjska Bistrica

e-mail: andrej.zorc73@gmail.com
mobi: 051 331 535

Išči po strani